Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie związane z basenem.

dzekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem basen. Rozpakowałem go, nadmuchałem , a nawet skleiłem, bo była dziurka.. ale nie ważne.

Teraz na zewnątrz nie ma słońca, a woda jest zimna(ostatnio lodowata), więc chciałbym podgrzać wodę w

tym basenie, lecz nie wiem jak...

Wpadłem po namyśle na kilka pomysłów:

1.Dolać wodę z garnka.

2.Na dnie basenu umieścić materiał, który szybko się nagrzewa i nie izoluje ciepła.

3.Kupić ogrzewacz za 300zł.

4.Grzałka wodna.

Są minusy:

1.6000l ma basen, czyli żeby poczuć różnicę trzeba wlać ok. 10% tego, czyli 600l.

2.Jaki materiał?..

3.To już wolę wykopać basen, lub kupić za 3tyś 9 w 1, lub za 7tyś wykopany wraz z robotą.

4.Kto to będzie trzymał, aby kabel się nie zamoczył..

Najlepsze pomysły to według mnie 2 i w sumie 4, chodź to trzeba było by postawić jakiś stojak.

Co wy o tym sądzicie? Czy na dnie umieścić aluminium?

Opublikowano

Kup sobie klimatyzator. Postaw w domu. Klimatyzatory od tyłu wyrzucają ciepłe powietrze. Podepnij rurę od wylotu tak aby dmuchała do basenu. Taki jest mój chory niesprawdzony pomysł dający dodatkową korzyść

Opublikowano

2Up.

Klimatyzator kosztuje ok. 700zł+, wolę już ogrzewanie zamotować.

Topic.

Ciekawi mnie tylko ten materiał, który szybko wyłapuję promienie słoneczne i nie izoluje tej energii wewnątrz własnej budowy.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...